Dag 24 en 25

19 februari 2026 - Diamond Harbour, Nieuw-Zeeland

Woensdag 24 februari 2026. Rustige dag voor de boeg, want morgen 439 km rijden naar familie. Queenstown en dan met name de Remarkables is een uitgelezen skigebied voor Australiërs (de meeste vluchten naar Queenstown komen van Sydney en Melbourne), we willen dat gebied van dichtbij bekijken. Na het verlaten van de hoofdweg de bergen in en na 100 meter al direct een slagboom dat de weg is afgesloten voor herstelwerkzaamheden. Ook hier heeft het noodweer toegeslagen en we verwachten dat verderop in de vakantie nog vaker tegen te komen. Maar we komen toch wel aan ons trekken als het gaat over mooie plaatjes. Het meer (Lake Wakapitu) in de omgeving biedt mooie vergezichten en daar kunnen we ook van genieten. We gaan nog even Queenstown in en trotseren de Chinezen weer. We vermijden het centrum en komen in terecht in een klein winkeltje, Franks corner. Frank verkoopt ook ijsjes met verse vruchten (in een keet van golfplaten met versieringen uit Nederland) waar we dol op zijn. Echter na het bestellen van 2 ijsjes begint hij een verhaal over een concert te vertellen ( wat hij tegen iedere klant doet) en gaat dan eindelijk aan de slag. Het duurt ongeveer 15 minuten eer hij 2 ijsjes heeft afgeleverd. Geen haast en niet voor de winst, zegt hij nog lachend. In zijn aangenaam kleine winkeltje kopen we nog een kleinigheid en de dag kan niet meer stuk.

Dag 25. Een reisdag naar familie met een geplande afstand van 439 km. Door allerlei wegwerkzaamheden als gevolg van schade door het slechte weer, werd de totale afstand bijna 500 km. Om een idee te krijgen van de afstanden en omstandigheden, men rijdt gemiddeld 60 km in 1 uur, als je dan op de navigatie ziet dat de volgende afslag over 216 km is, dan zakt de moed een klein beetje in de schoenen. Maar onderweg weer mooie plekjes aangedaan. Een kloof bij Cromwell waar goudzoekers hun geluk beproefden in vroeger tijd, Lindiss Pass volgens kenners één van de mooiste wegen hier en natuurlijk Lake Pukaki met een zicht op de in wolken gehulde Mount Cook. Uitgeput komen we na 8 uur rijden aan bij familie, waar een heerlijke maaltijd op ons wacht.

1. Martijn:
    Prachtige foto's.
  2. Hannie v Es:
    19 februari 2026
    Echt hele mooie foto s .
    Hier vandaag sneeuw met een gure wind .
    Zojuist blitz uitgelaten ,nou dat is geen lolletje op het moment.
    Het was dan ook voor mij een zware tocht.
    Maar het moet ,blitz moet er toch uit.

Nou weer terug naar jullie ( moest het ff kwijt ha ha)
    Nou vele km gereden dan al ,jeetje
    En lekker genoten van jullie ijsje.
    Ja xoals je diet ,en zoals wij zien de tent hoeft niet groot en sjiek te zijn om lekker ijs te kunnen kopen .
    Nu lekker genieten van het eten bij de familie( ondertussen wrsl al gedaan)en dan lekker bijkletsen .
    Lieve groetjes MIJ
  3. Hannie v Es:
    Zoals je ziet
  4. Jacqueline:
    19 februari 2026
    Prachtige foto's, ja het blijft mooi om naar te kijken. Jullie hebben het goed daar! Hier is idd weer eens sneeuw gevallen, niet veel maar is fris en koude wind. Heeel veeeel plezier en prettige voortzetting van jullie vakantie. Groetjes van mij vanuit Nederland.