Dag 48 en 49
15 maart 2026 - Lyttelton, Nieuw-Zeeland
Dag 48, zaterdag 14 maart. Vandaag de laatste reisdag, weer terug naar familie, we kijken er naar uit. Onderweg de eerste stop bij Dolphin Bay, vanwaar je grote school dolfijnen kan zien. Wij hebben geen vis gezien. De enige vis die we tegenkwamen (met een beetje creatieve fantasie) lag als een stukje hout op het strand. Maar die hebben we natuurlijk wel meegenomen. De volgende stop bij Gore Bay om even een blik op het strand te werpen en de Cathedral Cliffs te bewonderen, een formatie uitgesleten zandsteen. Wederom laten we de State Highway 1 achter ons, dat is overigens gewoon een smalle tweebaansweg met weinig Highway allure. Een smalle weg naar van 16 km Motunau Beach, waar op dezelfde weg een wielerwedstrijd gaande is en het gewone verkeer gewoon tussendoor kan rijden, ligt voor ons. Eenmaal aangekomen op het strand zetten we koffie en eten een broodje. We gaan op pad naar familie. Maar ergens onderweg na een tankbeurt (ook hier stijgen de prijzen per dag met vele centen per liter) worden we toch wel heel erg lastig gevallen door kleine irritante vliegjes in de auto. We komen er achter dat de houten vis de oorzaak is. Met een sierlijke boog verdwijnt de vis ergens in de berm. Gelukkig hebben we de foto nog. Aangekomen bij familie wacht ons een heerlijke maaltijd van een hollands frietje stoofvlees met komkommer, gemaak door de chef van de familie.
Dag 49. We naderen het einde van de vakantie en hebben besloten dat we freewhelend naar de terugreis gaan. We plannen niet veel en doen het rustig aan. Vanmorgen gaan de mannen op pad voor een mooie wandeling langs de baai met de jongste van de trouwe viervoeters. De lokale supermarkthouder is een typerend gevalletje van engelse humor, waar ze hier ook wat van kunnen. Hij neemt de hoge brandstofprijzen vandaag op de korrel, iedere dag heeft hij een andere spreuk of uitdrukking die de actualiteit op de hak neemt. In 1 week tijd is de brandstof voor Nieuw Zeelandse begrippen erg duur geworden, maar wij lachen daar nog steeds om (€ 1,50 per liter). Vandaag weer een update gehad over de planning van de vliegmaatschappij over de terugvlucht. Het lijkt nog steeds goed te komen zullen we maar hopen. Verder de stad even in geweest, waar we gezamenlijk hebben geluncht en waar wij nog even wat gewinkeld hebben. Terug naar de familie waar we genieten van de goede gesprekken en het heerlijke eten wat we iedere keer krijgen voorgeschoteld.

Na paar regenachtige dagen is het hier weer lente als jullie terugkomen.
Houdoe wanne en tot ziens in Nederland! Ps weer prachtige foto's!
Maar op een of andere manier is al m'n tekst weg .
Hoe ik weet het niet.
Maar laat dit maar zo dan ga ik door naar jullie volgende verslag oke