Dag 50 en 51
17 maart 2026 - Lyttelton, Nieuw-Zeeland
Dag 50, maandag 16 maart 2026. Vandaag nog een keer naar Akaroa, waar de oorspronkelijke Franse overheersing nog merkbaar is in straatnamen en winkelaanduidingen en wat daar begrijpelijk wordt gekoesterd. De wegen zijn weer hersteld na de hevige regenbuien met landverschuivingen als gevolg. We kiezen voor de heenweg over de State Highway en de terugweg willen we via een scenic road afleggen. Dat laatste lukt niet omdat de scenic road als laatste aan de beurt is voor herstel en er slechts éénrichting verkeer mogelijk is. Wij staan dus op de terugweg aan de verkeerde kant en mogen er niet op. Aangekomen in Akaroa willen we als eerste genieten van een heerlijke cappuccino. We gaan binnen bestellen en afrekenen en krijgen een houdertje met nummer 6 mee. Dat plaats je op de tafel en je bestelling wordt gebracht, hoop je tenminste. Nu was het zo warm dat we naar binnen zijn gegaan om wat verkoeling te zoeken. Maar na 15 minuten geduldig wachten, nog geen koffie. De vrouw die de bestelling had opgenomen maakte al een redelijk verwarde indruk, maar zij kwam dus na een kwartier het bordje met nummer 6 weghalen en vroeg wat we wilden bestellen. Aangegeven dat we op 2 cappuccino wachten. Oh was u dat, helemaal vergeten, was haar antwoord. Maar weer 12 minuten wachten en eindelijk kwam de koffie. Lekker dat wel, maar inmiddels (na 27 minuten) was een espresso beter geweest om wakker te blijven.
Dag 51. De laatste hele dag in Nieuw Zeeland, zo'n dag waar je alles voor het laatst lijkt te doen. De hoofdstad Christchurch voor de laatste keer bezocht. Nog even wat winkels in en genieten van de bijzonderheden, zoals het trammetje daar door een gebouw heen rijdt en zijn weg vervolgd met toeristen, wij gaan niet mee. We eten nog een laatste real fruit icecream in een totaal gerenoveerd straatje (na de aardbevingen van 2011 en 2012) waar de tram vlak langs de tafels rijdt. We sluiten het stadsbezoek met een heerlijke lunch in een foodstreet waar allerlei landen hun etenswaar aanprijzen en de heerlijkste gerechten over de toonbank gaan. Nog snel een paar wandelschoenen kunnen scoren (we hebben toch genoeg ruimte in de koffer, want de houten vis die mee terug moest ligt ergens anders te stinken en vliegen te verspreiden). Nog een laatste bezoek aan een uitkijkpunt bovenaan Dyers Pass vanwaar we over de baai naar de Pacific Ocean kijken en in de verte het huis van familie zien liggen. We hebben inmiddels ingecheckt, de boarding passes staan op de telefoon en we kunnen morgen vertrekken.
We zullen proberen via de reislogger en/of Whattsapp berichtjes tussentijds verslag te doen van de vorderingen van de reis en de eventuele bijzonderheden waar we tegenaan lopen.
Vluchtgegevens: Emirates vluchtnummer EK 413 van Christchurch via Sydney (technische stop van ca. 2 uur) naar Dubai. Vertrek Christchurch 18 maart 18.20 uur NZ tijd (is NL tijd 6.20 uur) en aankomst 19 maart 5.15 uur Dubai tijd (is 2.15 uur NL tijd).
Emirates vluchtnummer EK 055 van Dubai naar Düsseldorf. Vertrek Dubai 19 maart 7.10 uur Dubai tijd (is 4.10 uur NL tijd) en aankomst Düsseldorf 19 maart 12.30 uur.
Martijn:17 maart 2026Alvast goede reis. Ik zie jullie in Düsseldorf.
Marijke:17 maart 2026aad en ineke, hartelijk dank voor alle mooie foto,s en verhalen, fijn dat we met jullie mee konden reizen op deze manier, en een hele goede reis terug, en dan gaan we elkaar weer snel zien, we hebben je echt allemaal gemist
Jacqueline:17 maart 2026Goede reis en jullie kunnen gelukkig weer veilig naar Nederland en terugkijken op een prachtige vakantie!! Ik zou zeggen Bon Voyage en tot spoedig ziens...